Impotens – er det kun mandens problem?

Impotens er et hyppigt problem blandt mænd. Især mænd der er kommet lidt op i alderen (og her taler vi 40+). Der kan være mange årsager til det, så det er heller ikke altid lige let at finde ud af hvor man skal starte.

Det største problem med impotens er dog, at det er et ekstremt følsomt emne for mænd at tale om. Det er ét af de største knæk man som mand kan få på selvtilliden, og det gør det meget svært at komme videre fra.

Mange kvinder føler sig ekstremt frustrerede hvis de er i et forhold, hvor manden har impotens. Mange kvinder tror samtidig at problemet handler om dem. Det er vigtigt at slå fast at det kun i yderst sjældne situationer er tilfældet. Det har som regel ikke noget med kvinden at gøre, men kan til gengæld skyldes et hav af andre ting. Mange tænker; impotens – hvad kan kvinden gøre? For der er ingen tvivl om problemet ligger hos manden. Det betyder dog ikke at man ikke kan bidrage lidt alligevel.

Hvad kan kvinden gøre ved impotens?

Mange kvinder vil gerne have råd til hvad de kan gøre. Der er som sådan ikke en fast metode, men generelt set kan kvinden være en kæmpe hjælp i situationer som disse.

  • Vær ikke for aggressiv
    Impotens er et meget følsomt emne for mænd. Du skal ikke ignorere problemet, men det er vigtigt at du ikke er for aggressiv i forhold til at ville ”finde løsninger”, eller fortælle at ”det ikke er noget problem”. Det ER et problem. Det ved manden udmærket godt. En langt bedre ting at sige kan være noget i stil med at i nok skal finde ud af det sammen.
  • Prøv ikke at tie problemet ihjel
    Der er en hårfin balance mellem at ignorere problemet, og være for aggressiv. Mange mænd vil foretrække at de selv får mulighed for at løse problemet, da det er så tabubelagt. Desværre er det ikke altid det lykkes. Muligvis får han givet sig selv en peptalk i spejlet, han får gået i tænkeboks – eller også får han rent faktisk taget sig sammen til at gå til lægen. Problemet er, at frygten for at det sker igen, ofte kan spænde ben for ham næste gang i skal have sex.
  • Hold fast i at se det som et problem der kan løses
    I forlængelse af det tidligere punkt, kan det nogle gange være en god idé at se på det som et problem man kan finde en løsning på. Hvis man taler åbent om det, og har tålmodighed, har man de bedste forudsætninger for at komme videre.

Husk at det ikke har noget med dig at gøre

I de fleste tilfælde har det ikke noget med kvinden at gøre. Hvis du begynder at tro det har, kan du begynde at blive frustreret når problemerne opstår. Det er det sidste i har behov for i denne situation. Så husk på at det ikke har noget med dig at gøre. Vis forståelse, og bliv ved med at holde fast i at det er noget i gennemgår sammen.